The Case of the Golden Idol
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2022/08/The-Case-of-the-Golden-Idol-Key-Art-845x550.jpg

Rek je deductievaardigheden tot het uiterste en ontwar een web van bedrog met dit innovatieve niet-lineaire detectivespel dat geprezen werd door gerenommeerde ontwikkelaars zoals Lucas Pope (Obra Dinn), Eric Wolpaw (Portal 2) en Sean Vanaman (Firewatch).

De Londense uitgever Playstack die een scherp oog heeft getoond voor het ontdekken van uitstekende indieprojecten zoals Mortal Shell, The Last Faith en The Entropy Center — heeft nu zijn volle gewicht achter The Case of the Golden Idol geworpen, een nieuw soort puzzelspel waarmee spelers speurwerk op een frisse en niet-lineaire manier kunnen uitvoeren. Een first-look demo van de game, die de tutorial van de game en de eerste twee raadsels laat zien, is nu beschikbaar op Steam.

The Case of the Golden Idol is een verhalend detectivespel dat zich afspeelt in een alternatief 18e-eeuws Engeland, waar spelers de elf meest vreemde en gruwelijke sterfgevallen van veertig jaar moeten onderzoeken. Iets vreselijks verbindt deze tragedies, misschien een vloek op de aristocratische familie in het midden van het verhaal, of misschien een diepere samenzwering…

Elke zaak wordt gepresenteerd als een momentopname, bevroren in de tijd. Spelers kunnen vrijelijk door deze scènes zoeken op elke gewenste manier om de verdachte, het motief en de chronologie van de gebeurtenissen af te leiden. De theorie van de speler wordt vervolgens in een interactief notitieblok geplaatst, dat op zijn beurt de speler zal informeren of zijn theorie correct is of niet.