King of the Castle
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2022/10/ss_c670d06d3c6a0a1af1cef8a28a4214623d628c87.1920x1080-845x550.jpg

Team17 heeft King of the Castle aangekondigd, een verhaalgedreven, streaming-geleide PC multiplayer game die zich afspeelt in een fictief fantasiekoninkrijk, in ontwikkeling bij de Londense studio Tributary Games. King of the Castle bestormt de poorten van PC in 2023 en stelt spelers in staat om via hun Twitch-account of webbrowser de mantel van Monarch of een van hun Raad van Nobelen uit de vijf unieke regio’s van het spel over te nemen. In elk verhaal moeten zowel de vorst als de edelen samenwerken om een ironische wereld van macht, fantasie en politieke intriges te doorkruisen, terwijl ze rekening moeten houden met de verraderlijke – en vaak hilarische – gevolgen van het sturen van het lot van een potentieel instabiel rijk.

Spelers van King of the Castle spelen als de ‘Monarch’ en doorlopen een reeks mini-verhaallijnen vol unieke uitdagingen, waarvan vele verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Voor de Nobles zijn woorden wapens, en aan het begin van elk spel krijgen de spelers een uniek thuisland toegewezen en kunnen ze via Twitch-chat hun mening geven over de dilemma’s waar de kroon voor staat; ze plannen niet-zo-geheime opstanden; of ze stemmen over belangrijke beslissingen, waarvan de Monarch de impact en legitimiteit bepaalt.

De belangrijkste kenmerken van King of the Castle

  • Co√∂peratieve online multiplayer: Werk samen met vrienden of vreemden, via Twitch of je webbrowser, om het lot van je koninkrijk te sturen, unieke uitdagingen aan te gaan en een sleutelrol te spelen in de ondergang of bloei van een rijk.
  • Schrijf je verhaal: Speel honderden unieke middeleeuwse fantasieverhalen, elk met hun eigen personages, keuzes en verstrekkende gevolgen.
  • Geef vrede een kans… of niet: Balanceer als vorst de tegenstrijdige eisen van je edelen terwijl je een oogje in het zeil houdt voor opkomende politieke onrust of opstanden.
  • Democratie manifesteren: Koop om, overtuig of intimideer je een weg door moeilijke stemmingen, of verander de wet helemaal om jezelf extra invloed te geven in de peilingen.
  • Pas je koninkrijk aan: Zorg voor je nalatenschap op het land door je naam, voornaamwoorden, uiterlijk en zelfs je familiewapen te kiezen.
  • Web browser modus: Verzamel een kleine groep van 4-21 personen en speel samen met vrienden! Alleen hosts van King of the Castle spellen moeten een exemplaar van het spel bezitten. Alle anderen kunnen meedoen vanaf hun mobiele apparaat of webbrowser met behulp van een unieke toegangscode.