Roadwarden
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2022/09/unnamed8-845x550.jpg

96% positieve Steam Reviews Rating voor Roadwarden kan niet fout zijn!

Roadwarden is geïnspireerd op een van de oudste videogamegenres – tekstavonturen – maar slaagt er nog steeds in om alles goed te doen voor een modern publiek, niet beperkt tot het leveren van een echt meeslepende rollenspelervaring.

Van uitgever Assemble Entertainment en ontwikkelaar Moral Anxiety Studio, komt de interactieve roman gameplay structuur van Roadwarden bijna op de tweede plaats na de sfeervolle en doordachte storytelling geserveerd in een esthetische low-key pixel art stijl. Maar wij zijn niet de enigen die er zo over denken. Sinds de lancering vorige week heeft Roadwarden meer dan 260 positieve Steam-reviews gekregen met een score van maar liefst 96%.

Kijk eens wat je collega’s tot nu toe te zeggen hadden:

“Roadwarden is, alles bij elkaar genomen, een van de meest absorberende, weloverwogen en lonende fantasy games die ik ooit heb gespeeld…” – Eurogamer

“Ik blijf aan Roadwarden denken als een toeristische stad die ik niet lang genoeg heb bezocht.” – Rock Paper Shotgun

“…het is zo verfrissend om Roadwarden te spelen, een door en door 21e-eeuws tekstavontuur.” – Metro

Roadwarden, dat de Eurogamer Essential Award verdiende en werd opgenomen in Polygon’s “The 17 Most Exciting Video Game Releases of Fall 2022” en werd erkend door Yogcasts Tiny Teams Event, is een geïllustreerde tekstgebaseerde RPG waarin spelers het beroep van de titulaire roadwarden op zich nemen en een vijandig, grimmig rijk verkennen en veranderen. De gameplay van Roadwarden, een moderne kijk op klassieke tekstgestuurde choose-your-own-adventure RPG’s, wordt volledig gestuurd door scenario’s die via tekst worden gepresenteerd, waarbij spelers beslissingen nemen op basis van gebeurtenissen om hen heen. Met de optie om de protagonist als krijger, magiër of geleerde te kiezen, afhankelijk van de vaardigheden die zijn geüpgraded, reizen spelers door een raadselachtig schiereiland om de invloed van de Merchant Guild te verspreiden.

Voor wie een voorproefje van het avontuur wil, is er een officiële demo te downloaden op Steam.