Tour de France 2017 gameplay
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2017/06/id-8.jpg

Binnenkort is de 104de editie van de Tour de France (Ronde van Frankrijk). Deze Tour de France 2017 zal van 1 tot en met 23 juli 2017 worden verreden. Net als de jaren daarvoor is er ook een bijbehorende game uitgekomen.

Voor beginners en pro’s binnen de Tour de France games is deze game leuk om te spelen. Voor de beginners is er de training modus waarin je alle facetten van de game leert kennen. Van het maken van bochten en racen tot het managen van je energie en communiceren met je teamleden. De pro’s kunnen gelijk in de tour springen of beginnen met de pro tour.

Wanneer je begint met de Tour de France 2017 begint het vrij simpel. Je racet als speler tegen andere fietsers, die allemaal concurreren voor die eerste plaats in de tour. Het vereist echter dat je goed oplet en dat de speler vaardig is bij het fietsen. Bij fietsen heb je energie die je goed moet managen om er voor te zorgen dat je voor in de race blijft, doe je dit niet kan het zomaar zijn dat je achterin het peloton komt. Dus niet zomaar gaan sprinten en in je eentje proberen uit te lopen, dan heb je aan het einde van de race geen energie meer om als eerste over de finish te komen.

Je rijd de echte routes zoals ze die gaan rijden in de daadwerkelijke Tour de France. Uiteraard hier en daar aangepast, anders zouden de ritten wel heel lang worden. Een gemiddelde rit kost je ongeveer een uur. Gelukkig is daar ook de doorspoelfunctie, hiermee versnel je de rit tot waar jij wilt. Anders zit je alleen maar te wachten tot je met genoeg energie bij de laatste fase aankomt van de race.

Qua verdere content is er niet veel te zien bij Tour de France 2017. Los van je eigen team samenstellen en de co-op is er niet veel toegevoegd aan deze game. Ben je een echte wielerfan of heb je de vorige delen ook gespeeld dan zou je hier je plezier met gemak uit kunnen halen.

Benieuwd hoe het spel eruit ziet een speelt? Hier zie je hoe wij het eerste uur van het spel hebben gespeeld: