Review: Superhot VR
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2017/06/gamefansite_review_superhotVR.jpg

Sinds 2013 hebben we kennis mogen maken met het nieuwe fenomeen wat Superhot heet. De eerste en enige shooter waar de tijd pas loopt als jij je beweegt. 4 jaar later is het zo ver, de game komt naar vr; Superhot VR.

“Na slechts enkele minuten heb je al door dat deze game gemaakt is voor VR”

Superhot VR is eind vorig jaar al gereleased voor de Oculus Rift en is sinds kort ook te verkrijgen voor de HTC Vive. Na slechts enkele minuten heb je al door dat deze game gemaakt is voor VR, alles werkt en loopt perfect. Van het schieten/richten tot bukken achter muurtjes, het doet precies wat je verwacht dat het moet doen. Tijdens het bewegen van de handen en uiteraard lopen / schieten doet de tijd en dus je vijanden doen lopen.

Na een korte introductie en uitleg hoe je kogels moet ontwijken en vijanden kan neerslaan/schieten, begint het echte werk. De game bouwt zich langzaam per missie op naar een hoger niveau, zo begin je met slechts 1 vijand die je op eenvoudige positie kan omleggen, ben je 5 missies verder, moet je toch echt tactisch met je tijd (bewegingen om gaan) om iedereen om te kunnen leggen. Vijanden zijn te verslaan op meerdere toffe manieren, zo heb je uiteraard een wapenarsenaal, denk aan pistols, shotguns, uzi’s etc, maar ook zijn er genoeg voorwerpen waarmee gegooid kan worden, van wijnflessen tot asbakken. Uiteraard zit er ook melee attacks in, door simpel weg te keer te gaan met je vuist.

Grafisch experiment werkt goed

De klinische witte stijl in combinatie met de rood gele vijanden uit zich perfect! De herkenbare witte omgeving is een perfecte achtergrond voor de rondvliegende kogels die vervolgens goed te ontwijken zijn. Bruikbare voorwerpen en wapens worden middels een goede donkerkleur goed aangegeven, zodat direct duidelijk is wat wel en niet interactief is. De hele opzet is puzzelachtig opgezet en elke stap / beweging zal gevolgen hebben op het eind resultaat.

De gamplay werkt fijn! Dit is een van de eerste VR shooters die wel lekker werkt. Het oppakken van wapens, het ontwijken van kogels, alles werkt zoals je verwacht. Wel is het nog super lastig om goed gericht te schieten, maar dit kan uiteraard ook gewenning zijn.

Superhot VR verkrijgbaar

De game is inmiddels al een tijd verkrijgbaar, maar vanaf heden dus ook te verkrijgen voor de HTC Vive, wat het PC VR straat compleet maakt. Voor slechts 22,99€ is hij te koop via Steam.