Estival Versus screen
https://i0.wp.com/www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2017/03/Estival-Versus-screen.jpg?resize=845%2C550&ssl=1

Op 17 maart 2017 zal Senran Kagura: Estival Versus ook in de Nederlandse Steam store te vinden zijn. De game was al uit op de Playstation 4, maar is nu ook op de PC te verkrijgen.

In Senran Kagura: Estival Versus worden de ninja dames van vier verschillende ninja (shinobi) clans getransporteerd naar een parallelle dimensie. In deze vreemde dimensie zullen ze het moeten opnemen tegen hun ergste rivalen en om het nog erger te maken komen ze ook bekende tegen die ze al lang waren vergeten. Deze vreemde wereld bestaat uit wat het meest weg heeft van een zonnig eiland paradijs…. niet bepaald een verkeerde wereld om in terecht te komen zou je denken.

Senren Kagura: Estival Versus is in de kern een beat em up, hack and slash game in een rondborstig jasje. De combat is uitdagend en makkelijk op te pakken, maar verdieping is er ook te vinden. Het spel is zo gemaakt dat iedereen er in kan stappen en kan spelen, zoek je meer diepgang dan kan je het combat systeem helemaal uitpluizen er zijn namelijk aardig wat combo’s te maken. Ook heeft elke Shinobi haar eigen aanvallen, transformaties en manier van spelen. Zo is het wisselen van de dames uit het spel niet alleen voor uiterlijke schijn. Kom je overigens een “!” teken tegen in het spel, hier krijg je een special einde als je de eindbaas van dat level daar kan verslaan (zie filmpje hieronder).

Er zitten ongeveer 25 shinobi in deze game waarbij de DLC’s nog een aantal dames toevoegen. Hierdoor zal je je niet snel vervelen als het gaat om diversiteit in Estival Versus. De gevechten worden afgewisseld door middel van cut-scene’s en visual novel segmenten, die tweede is een soort korte comics met tekst in plaats van gesproken tekst. De keuze voor deze afwisseling tegenover de cutscenes die soms best grappig zijn is soms een beetje vreemd.

Los van de story modus zitten er nog andere modussen in het spel. Zo is er hele lijst met speciale missies waarin je een bepaalde opdracht moet volbrengen, character specifieke missies waarin elk character uit het spel vijf missies speciaal voor haar heeft, en uiteraard niet te vergeten de dressing room. In deze dressing room kan je iedereen zo aankleden zoals jij wilt met gevonden kledingstukken uit het spel. En dan kan je ze nog zo op de foto zetten in de pose die jij wilt…

De graphics van de PC versie zijn redelijk scherp als je die vergelijkt met de PS Vita (origineel) en de Playstation 4 (remake) versies. De dames zien er strak uit (no phun intended) en de omgevingen en aanvallen zien er redelijk tot goed uit. Je kan zien dat ze er tijd in hebben gestoken, en dan vooral in de scene’s waarin je een shinobi transformation doet waarin je “net” niks ziet van de dames. Want helemaal naakt gaan ze nooit.