Rick and Morty is een van de meest vage huidige cartoons op de TV, nu gaan ze een stap verder en kan jij onderdeel zijn van hun show door middel van VR technologie. Rick zou trots op je zijn.

Je begint het spel als een kloon van Morty die zich materialiseert in de garage van Rick. Dit is ook gelijk het speelveld van de speler. Het is niet heel groot met minimale bewegingsruimte, maar de meest vage dingen komen je voorbij. vliegende schotels, aliens en voorwerpen zoals de Plumbus.

Je kan zelf een beetje rondkijken en objecten oppakken, maar het leukste is de regels en missies van Rick en Morty volgen. Zo zul je bijvoorbeeld bij een ruimtestation moeten komen via een portal waar je zekeringen moet stelen om de PC van Rick weer aan de praat te krijgen. Dit allemaal door middel van puzzels op te lossen, deze zijn erg uitdagend en leuk om te doen. Soms zit er geen uitleg bij en geeft het echt een voldoening als je zelf de oplossing hebt gevonden, waarna Rick je uiteraard de grond in praat als inferieure kloon die je bent.

Wanneer je voor deze belediging Rick of Morty iets aan wilt doen is als snel teleurgesteld. Als het niet in het script van het spel zit zullen andere personages niet op je reageren. Gooi je een items naar het hoofd van Rick, dan gaat hij onverschrokken door. Het is in mijn ogen wel een minpuntje als er totaal niet op je gereageerd wordt, zelfs niet als je het laserwapen van Rick hebt gevonden.

Wanneer je alle missies hebt voltooid krijg je toegang tot de freedome modus, hierin kan je zelf door de garage lopen zonder restricties van missies en dergelijke. In deze freedom modus vind je ook een aantal leuke easter eggs voor de fans van Rick and Morty en heb je meer interactie met de andere leden van de familie.