One More Gate: A Wakfu Legend
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2022/11/1666459048-content-fb-43603_1.png-845x550.jpg

One More Gate: A Wakfu Legend is een deckbuilding-game nu in Early Access op Steam. De game zou in Early Access slechts zes maanden meegaan en bevat momenteel slechts de helft van de geplande inhoud. Maar de vraag blijft: is nog de moeite waard in Early Access, of moet ik wachten tot alle kaarten op tafel liggen?

De game gebruikt een vrij klassieke roguelite manier. Je loopt door een kerkergebied met een standaard netwerk van meerdere paden. Naarmate je verder komt, kun je vijanden tegenkomen, plaatsen vinden die je kunnen belonen, punten en geld verzamelen en zelfs een kampvuur vinden dat je kunt gebruiken om jezelf te genezen. Je kunt er ook een winkel vinden om je verzamelde punten te gebruiken. Elke keer dat je sterft, keer je terug naar deze wereld, klaar voor je volgende avontuur.

Gevechten zijn altijd ongeveer hetzelfde. Zoals gewoonlijk krijg je aanvallen en schilden en gebruik je deze om schade aan te richten en je ertegen te verdedigen. Maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Aan het begin van het gevecht heb je maar drie actiepunten. Daarna verdien je één punt per beurt totdat je zes hebt bereikt. Als je in een beurt een kaart met een waarde van 6 speelt, gebruik je de superaanval van Oropo, die je actie terugbrengt naar 3. Of je kunt je ronde beëindigen voordat je de zes gebruikt. Het is een interessante opstelling en je zult je opties moeten afwegen.

Je zult drie valuta’s vinden terwijl je vecht en vijanden verkent. Groene munt kan worden gebruikt om branden in winkels te genezen. Met deze valuta kunt u voor uw vlucht tijdelijk uw kaart upgraden of een nieuwe kaart kopen. Maar munten en blauwe valuta zijn permanent. Munten voegen permanent kaarten toe aan je kaartspel, terwijl blauwe valuta wordt gebruikt om je kaarten permanent te upgraden. Dit betekent dat je met elke ronde sterker wordt, iets wat ik nog nooit in deze spellen heb gezien. Oropo gaat natuurlijk ook omhoog en krijgt bij elk level een nieuwe kaart

Waardering: 4 uit 5.

One More Gate is een vermakelijke game. De unieke combinatie en presentatie met andere spelelementen is geweldig. Het is leuk om je kaarten in de loop van de tijd te upgraden, omdat het zo bevredigend is om een ​​eens zo indrukwekkende vijand neer te halen met je nieuwe speciale aanval. Ik zou zeggen dat het zeker een aanrader is, maar het valt nog te bezien of het zeker is dat de game groot zal worden.