https://i1.wp.com/www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2017/03/gamefansite-desync-screenshot-2.jpg?resize=845%2C550&ssl=1

Een futuristische first person single-player shooter, zo is de DESYNC de markt opgebracht. Wij van Gamefansite mochten DESYNC gaan reviewen!

Met een combinatie van de jaren 80 Miami Vice stijl en Tron neon achtige graphics is de stijl van DESYNC gezet. Zonder een echt achtergrond verhaal al dan niet wetende wat je precies bent, wordt je door een eenvoudige en maar wat korte tutorial geloost. Met slecht 2 knoppen combinaties “springen” en “speedrun” wordt je het slagveld ingestuurd.

Graphics komen niet tot zijn recht

Wetende dat veel mensen deze stijl van game kunnen waarderen, komen de graphics van DESYNC niet tot zijn recht. De overdreven scanlines gebruik in combinatie met de vele ploygonen effecten, liggen er te dik op waardoor je het gevoel hebt dat je een jaren 2000 game speelt. De screenshots worden in deze vele malen mooier gemaakt dan je daadwerkelijk gaat zien. De neon Miami kleuren in combinatie met de soundtrack werken ergens wel, je krijgt het gevoel dat je in de jaren 80 bent beland waarbij volgens alles gedigitaliseerd is.

“het lopen en schieten voelt ergens wat traag en de vijanden lopen als een stel zombies achter je aan”

Gameplay DESYNC

Met de jaren 80 Miami Vice / Tron stijl gecombineerd met een vette synthesizer soundtrack, verwacht je een snelle en actie volle shooter. Helaas voldoet DESYNC ook hier niet aan, het lopen en schieten voelt ergens wat traag en de vijanden lopen als een stel zombies achter je aan. Naast dat de ai niet heel snugger is (als je snel genoeg rondjes loopt sta je weer achter ze), zijn ze ontzettend lastig te verslaan. Door de bijzonder hitrange van sommige vijandend ben je vaak en snel dood. Dit maakt DESYNC tevens een zeer moeilijke game.

Ook lijken de hits van je wapen weinig effect te hebben op de vijand, los van dat de vijand rood kleurt, waardoor je ziet dat ze geraakt zijn, lopen ze met dezelfde snelheid achter je aan en zullen ze niet wegduiken dan wel gaan schuilen.

Helaas moeten we ook de multiplayer game modus missen, waar first-person shooters zich ideaal verlenen voor een lekker potje multiplayer, is DESYNC alleen single-player. Wellicht dat dit in een latere update / patch naar voren komt.

Leuke side elementen

DESYNC moet het juist hebben van de leuke side elementen, die er natuurlijk wel inzitten. Zo is er een steam leaderboard in verwerkt, waardoor het geheel toch iets competitiefs wordt. Hierbij worden alle steam gebruikers in 1 grote bak gegooit, om vervolgens de snelste, beste , creatiefste en moordlustigste spelers in de top te laten komen.

Daarnaast houden mensen van statistieken! Deze komen ook erg uitgebereid terug in de game. Van de hoeveelheid kills tot snelheid level behalen, alles is terug te zien in leuk neergezette overzichten. Ook kun je bepaalde boosts / energizers score waardoor het niet alleen maar een path follow shooter wordt!

Toch jammer dat de gameplay in combinatie met de graphics vele malen zwaarder weegt dan de leuke side elementen, waardoor DESYNC jammer genoeg een niet zo’n geslaagde game is geworden.

DESYNC is vanaf 28 februari verkrijgbaar via STEAM, voor slechts 12,74€ kan je deze game bemachtigen.