Prison Tycoon Under New Management
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2022/09/Prison-Tycoon-Under-New-Management-845x550.jpg

Uitgever Ziggurat Interactive kondigd de aanstaande console release aan van zijn business simulatie spel, Prison Tycoon: Under New Management! De game, die in oktober uitkomt voor de Xbox, Playstation en Nintendo Switch, laat je een gevangenis bouwen en beheren met als doel je gevangenen te rehabiliteren en hen te helpen re-integreren in de maatschappij. De console-uitgave bevat de basisgame, samen met de onlangs uitgebrachte Roll Call DLC, Maximum Security DLC en Sandbox-modus.

Prison Tycoon: Under New Management vernieuwt de serie met een andere kijk op wat het betekent om een succesvolle penitentiaire inrichting op te zetten en te onderhouden. Met een focus op rehabilitatie in plaats van straf, moeten spelers een evenwicht tussen diensten en veiligheid handhaven terwijl ze proberen hun faciliteit te runnen en te laten groeien. Ze moeten zorgen voor financiering van staatsinstellingen, de middelenstroom beheren en zowel het personeel als de gevangenen tevreden houden. Of je nu een nieuw cellenblok bouwt of een VR-therapieruimte integreert, spelers moeten hun investeringen maximaliseren om hun faciliteit succesvol te bouwen en te exploiteren.

De belangrijkste functies omvatten:

  • Rehabiliteren en vrijlaten: Evalueer gevangenen en zorg dan voor de therapieën die hen helpen rehabiliteren, van de zero gravity kamer tot VR-therapie.
  • Vijf verschillende omgevingen: Kies uit tropisch, toendra, taiga (boreaal bos), moeras of woestijn, elk met zijn eigen uitdagingen.
  • Bouw van je eigen blauwdrukken: Ontwerp elke kamer, pad, controlepost, kantoor en celblok.
  • Huur experts in: Evalueer en huur personeel in voor 12 verschillende rollen in het runnen en onderhouden van je faciliteit.
  • Beveiligen en beschermen: Zorg voor een veilige faciliteit met bewakers, camera’s, wachttorens en controleposten.