Atari Mania
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2022/10/Atari-Mania_Key-Art_Anomoly_1920x1080-845x550.png

Maniakale microgame waanzin met een cast van helden uit klassieke Atari-games

Atari® – een van ’s werelds meest iconische consumentenmerken en producenten van interactief entertainment – kondigde eerder deze week de release aan van Atari Mania, een stoeipartij uit het verleden en het heden door een aantal van de meest geliefde titels van het bedrijf. Atari Mania is nu beschikbaar op PC via Steam, Nintendo Switch en Atari VCS. Spelers nemen het op tegen de gevreesde “dode pixels”, agenten van chaos die de geliefde Atari-titels van tientallen jaren geleden willen corrumperen.

Atari Mania is een leuke, retro-gevoede mix van klassieke Atari-titels die een eerbetoon is aan de rol van het bedrijf in de videogame-geschiedenis – perfect getimed voor Atari’s 50e verjaardag. Als de beheerder van de Atari Vault moeten spelers door corrupte, verwarde versies van klassieke titels reizen en microgames verslaan om orde te scheppen in de chaos die is ontstaan. Onderweg komen spelers bekende gezichten tegen… maar zijn ze na de corruptie vriend of vijand? Overwin de uitdagende minigames, versla de “dode pixels” in slopende eindbaasgevechten, herstel de vrede en ontdek misschien zelfs enkele easter eggs in deze nostalgische-nog-nieuwe release!

De belangrijkste kenmerken van Atari Mania zijn:

  • Manic Mashups: Meer dan 150 microgames geïnspireerd op de brede catalogus van Atari, van Asteroids tot Yars’ Revenge. Vecht tegen duizendpoten met een Pong-paddle terwijl de iconische Adventure-draak op je jaagt! Het is crossover waanzin op de best mogelijke manier!
  • Uitstekende verkenning: Los lastige puzzels op en gebruik slimme hulpmiddelen om verder te komen in de Vault en klassieke Atari Easter Eggs te ontdekken.
  • Pixel-Perfect Pizzaz: Een charmante neo-retro art update van de klassieke Atari 2600 stijl wordt aangevuld met een soundtrack van retro-geïnspireerde jams.
  • Personages zoals je ze nog nooit hebt gezien: Sta oog in oog met enkele van de grootste games en personages uit de geschiedenis van videogames. Geloof ons – je zult nooit meer op dezelfde manier aan Bentley Bear denken!
  • Schat aan Atari geschiedenis: Collectibles in overvloed, waaronder vintage Atari kunst, posters, handleidingen en leuke weetjes. Je kunt volledig speelbare versies van geremasterde Atari-klassiekers vrijspelen door brutale uitdagingen te voltooien.