next level header
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2017/05/next-level-header.jpg

Next Level is een documentaire over eSport in Nederland en neemt een kijkje achter de schermen bij gamer kajs1ng.

Progamers zitten al snel urenlang naar een beeldscherm staren waar ze bijvoorbeeld trainen op headshots om zo de beste willen worden, om uiteindelijk deel te nemen aan grote wedstrijden. Voor professionele gamers zijn de uren achter de computer als topsport.

Kaj van Staalduinen (25), in Nederland beter bekend als ‘kajs1ng’, is zo’n progamer. Al heeft hij er bewust voor gekozen niet fulltime te gaan en er een zo normaal mogelijk leven naast te hebben. Maar wat zou hij doen als hij nu wordt gescout en de kans krijgt om fulltime te gaan?

Over eSporters bestaan helaas nog steeds veel vooroordelen, zoals dat ze overgewicht hebben, niet sociaalvaardig en nerds zijn. Met de 20-minuten durende documentaire Next Level willen makers Jasmijn Verhulst en Job van Ginkel aantonen dat het stereotype helemaal niet hoeft te kloppen. Ook hopen ze eerlijker beeld te schetsen en meer begrip te creëren over het (pro)gamen.

De twee ambitieuze filmmakers leerden elkaar kennen op de School voor Journalistiek in Utrecht. Momenteel zijn ze bezig met een crowdfunding, om de gemaakte kosten van de documentaire te kunnen betalen .

Je kunt de makers steunen op CineCrowd.

Next Level gaat 18 juni in première op het CampusDoc Filmfestival, in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht. Een tweede vertoning staat gepland op 9 september, op het Docuscoop Festival in Zaltbommel.

Wil je meer weten over deze documentaire bekijk hun website dan hier.

Credits cover: Frank van Veen