The Fabulous Fear Machine
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2022/08/TFFM_S04-845x550.png

Een huiveringwekkende nieuwe gameplay trailer voor de aankomende pulp horror RTS The Fabulous Fear Machine werd dit weekend onthuld tijdens de IGN Awesome Indies Showcase op Gamescom 2022. De nieuwe trailer van de Madrileense ontwikkelaar Fictiorama Studios (Do Not Feed the Monkeys) en uitgever AMC Games laat de retro-stripboekstijl van de game zien, samen met de machiavellistische strategieën die de speler toepast om de wereld te veroveren door middel van angst.

The Fabulous Fear Machine is een real-time strategiespel voor één speler in de stijl van pulp uit de jaren 1950. De speler wordt een nieuwbakken “Master of the Machine”. Om zijn doelen te bereiken, moet de speler angst opwekken en verspreiden door zorgvuldig verschillende legendes te cultiveren – enge verhalen, mythes en samenzweringstheorieën die zich in de donkere hoeken van de geest ophouden.

De campagne van het spel is gestructureerd rond verschillende hoofdstukken die de heldendaden van verschillende nieuwe Meesters volgen, elk met hun eigen ambities. Naarmate de macht van de speler in een thuisregio groeit, krijgen de missies een steeds grotere omvang en neemt de druk van andere personages toe. De krachten van het goede vechten terug, en willekeurig optredende sociale gebeurtenissen dagen de speler uit om zijn strategie constant aan te passen.

Naast de IGN Awesome Indies Showcase, was het spel ook te zien in The Future Games Show en de Indie Arena Booth op Gamescom. Voor spelers zonder scrupules die staan te popelen om de wereld te veroveren, is er nu een sinistere nieuwe demo voor The Fabulous Fear Machine beschikbaar op Steam. Voor meer informatie kun je meepraten op Twitter of naar de officiële Discord van de game gaan.