Football Manager 2023
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2022/09/FM23_Celebrate_UEFA_CL_HiRes-845x550.jpg

Voor het eerst beschikbaar op PlayStation 5 en Apple Arcade

De nieuwste release in Sports Interactive™’s en SEGA®’s iconische serie, Football Manager™ 2023, debuteert op 8 november op een ongekend breed scala aan platforms en apparaten, waaronder PlayStation 5 en Apple Arcade voor het eerst.

Voor het eerst in de geschiedenis van de serie komen de diepgang en het drama van ’s werelds toonaangevende voetbalmanagementsimulatieserie naar PS5. Afgestemd op de Dualsense™-controller komt FM23 Console tegelijk uit met de PC/Mac-titel.

Na een jaar afwezigheid keert onze populaire Touch-serie terug naar Apple-apparaten via het Apple Arcade-platform. Of ze nu een iPhone, iPad, Mac of Apple TV gebruiken, Apple Arcade abonnees zullen klaar zijn om hun stempel te drukken op en naast het veld in FM23 Touch.

Miles Jacobson, Sports Interactive’s Studio Director, zegt: “FM23 betekent weer een belangrijke stap voorwaarts voor de Football Manager-serie nu we debuteren op twee nieuwe platforms. Fans roepen al een aantal jaar dat we een PlayStation-titel gaan maken, dus ik ben blij dat die spelers nu de kans krijgen om te ervaren hoe het is om een echte voetbalmanager te zijn.

“Onze beslissing om in 2021 geen Touch-game op iOS of Android uit te brengen was moeilijk te nemen en voor sommige van onze fans teleurstellend. Deze spannende samenwerking met Apple Arcade stelt ons in staat om een populaire titel opnieuw te introduceren op een manier die zinvol is voor ons als studio en voor de bredere FM-community.”

FM23 brengt fans dichter bij elk aspect van het mooie spel, van de supporters op de tribunes tot scouts, spelers, oppositiemanagers en competities met nieuwe licenties, zoals de UEFA Champions League, UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League. De komende weken onthullen we nieuwe spelkenmerken via de Football Manager-socialemediakanalen, de Football Manager-website en FMFC, onze Football Manager-ledenhub.

Vanaf vandaag tot de lancering krijgen fans die FM23 (voor PC en Mac) vooraf kopen bij een door SEGA goedgekeurde digitale retailer* 20% korting en de kans om hun carrière als manager eerder dan gepland van start te laten gaan met Early Access tot FM23. Voorverkoop via de Microsoft Store zal binnenkort beschikbaar zijn.

Early Access is beschikbaar via Steam, de Epic Games Store en de Microsoft Store, ongeveer twee weken** voor de officiële verschijningsdatum, en singleplayer carrières die in die periode worden gestart, kunnen worden meegenomen naar de uiteindelijke game.

Fans die een fysiek exemplaar van FM23 kopen, zullen merken dat de editie van dit jaar geen disc bevat. In plaats daarvan bevat elke verpakking een unieke code die, eenmaal ingewisseld, het spelen via Steam, Epic Games of de Microsoft Store mogelijk maakt.

Het verwijderen van de disc en de notebook uit de editie van dit jaar, in combinatie met verdere verfijningen van onze eco-verpakking, betekent dat de totale CO2-voetafdruk van de verpakking van FM23 47% lager is dan die van FM22. Al met al is het totale gCO2-equivalent van de Football Manager-verpakking gedaald van 256 voor Football Manager 2019 naar slechts 66 voor FM23.

FM23 Console, voorheen getiteld Xbox Edition, is net als FM23 vanaf dag één verkrijgbaar in de Microsoft Store en Xbox Game Pass™. Xbox Game Pass voor Console-leden zullen de beste worden door zich te richten op de belangrijkste voetbalgebieden – transfers, tactieken en wedstrijddagen – vanuit hun luie stoel, terwijl Xbox Game Pass voor PC-leden toegang krijgen tot de ongeëvenaarde diepte en het realisme van FM23. Beide titels zullen, net als vorig jaar, beschikbaar zijn voor Xbox Game Pass Ultimate-leden.

Football Manager 2023 Mobile (op iOS en Android) bereidt zich voor op een nieuwe succesvolle campagne, met informatie over de features die in oktober zal worden onthuld voor de release op 8 november.

Naast Apple Arcade zal Football Manager 2023 Touch ook beschikbaar zijn op Nintendo Switch™.

Ga voor meer informatie over de FM23-serie op alle platforms naar www.footballmanager.com