gord
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2022/09/gord-845x550.jpg

Bekijk 16 minuten gameplay van de ontwikkelaar voor de dark fantasy RTS gebaseerd op Slavische mythologie

Team17 en Covenant.dev hebben vandaag gloednieuwe gameplay vrijgegeven voor het aankomende single-player dark fantasy strategiespel Gord. Verteld door Stan Just, Game Director van Gord en CEO van Covenant.dev, introduceert de 16 minuten durende video de grimmige en onvergeeflijke wereld van Gord, zijn unieke kijk op het strategiegenre en de rijke proto-Slavische wortels die als inspiratie dienen voor het gruwelijke creatuurontwerp en de diepe lore.

In de video introduceert Just Gord’s unieke gameplaymix van stadsbouw, gemeenschapsbeheer en spelergestuurde avonturenmechanismen, terwijl hij ingaat op de overvloed aan keuzes die spelers hebben tijdens elke speelronde van de campagne van het spel, en de volledig configureerbare ‘Custom Scenarios’-modus. Hij laat ook enkele van de structuren zien die spelers kunnen bouwen, en hoe nederzettingen (in de game bekend als ‘Gords’) kunnen worden aangepast met een reeks verschillende gebouwen, zoals een gevechtstrainingsfaciliteit om toegang te krijgen tot beter uitgeruste eenheden, en een tempel om hun magische vaardigheden te vergroten. Just bespreekt ook Gord’s focus op persoonlijke verhalen, en legt uit hoe de unieke persoonlijkheid, eigenschappen en acties van elke burger de beslissingen van de speler en de sociale dynamiek van hun gemeenschap op lange termijn rechtstreeks kunnen beïnvloeden.

De nieuwe gameplay verkent ook Gord’s bevredigende real-time gevechten, waarbij Just een moeras vol wezens opruimt met een arsenaal aan wrede wapens en krachtige bezweringen met gruwelijke resultaten.

In Gord leiden spelers de Tribe of the Dawn in hun streven om nieuwe nederzettingen te stichten en griezelige verboden gebieden te verkennen, terwijl ze in contact komen met gruwelijke wezens en godheden die geïnspireerd zijn door Slavische folklore. Spelers moeten quests voltooien om de gords van de stam te laten groeien en deze te versterken tegen indringers, terwijl ze een bevolking moeten leiden wiens persoonlijke verhalen, familiebanden en welzijn verwoestende gevolgen kunnen hebben voor het overleven van hun gemeenschap.

Gord belangrijkste kenmerken

  • Dark Fantasy-strategie: Leid het volk van de Tribe of the Dawn en waag je diep in verboden land in een rijke, donkere fantasy, real-time strategie campagne.
  • Bouw en overleef: Bouw je gord uit van nederige nederzetting tot formidabele vesting terwijl je je burgers beschermt tegen binnenvallende stammen, gruwelijke monsters en mysterieuze krachten die op de loer liggen in de omringende bossen.
  • Uniek gezondheidssysteem: Houd je stadsbewoners goed in de gaten, want alles van ziekte tot honger en de dood van familie kan een verwoestende invloed hebben op hun leven en welzijn.
  • Handgemaakte opdrachten: Neem een grote verscheidenheid aan opdrachten en willekeurige ontmoetingen aan die je diep de wildernis in leiden om op legendarische wezens te jagen, oude geheimen te ontdekken en dodelijke plagen te verslaan.
  • Ontketen krachtige bezweringen: Speel een verscheidenheid aan offensieve en defensieve spreuken vrij om gevechten in jouw voordeel te laten kantelen, elk met aangepaste animaties.
  • Aangepaste scenario’s met automatisch gegenereerde levels: Ga oneindig veel uitdagingen aan door je eigen scenario’s te maken. Pas je spel aan door een hoofddoel te kiezen, je startgroep te kiezen, de grootte van het level, het aantal grondstoffen, de soorten vijanden, de intensiteit van de aanvallen en zelfs de intensiteit van het weer!