Mythwrecked
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2022/10/unnamed7-845x550.png

Bevriend vergeten goden in Mythwrecked: Ambrosia Island, een “Friend ‘Em Up” avontuur van Whitethorn Games en Polygon Treehouse.

Verken Ambrosia Island, herstel de herinneringen van de Griekse goden en verdien hun vriendschap om een weg naar huis te vinden.

Whitethorn Games, uitgever van indie-titels als APICO, The Forest Cathedral en Lake, kondigt vandaag met trots Mythwrecked aan: Ambrosia Island, dat in 2023 naar de PC komt. Mythwrecked is ontwikkeld door Polygon Treehouse, de studio achter het dubbel BAFTA genomineerde verhalende avontuur Röki: Ambrosia Island is een sandbox, “friend ‘em up” adventure game waarin spelers een zonovergoten eiland verkennen om de herinneringen van de Goden uit de Griekse mythe te herstellen, met hen bevriend te raken en een weg naar huis te vinden.

In Mythwrecked: Ambrosia Island speel je als Alex, een beginnende backpacker die een broodnodige pauze neemt van haar uitputtende moderne leven. Wanneer haar reis wordt onderbroken door een verschrikkelijke storm, spoelt Alex aan op de zonnige kusten van Ambrosia Island, het lang verloren gegane thuis van het Griekse pantheon van Goden. Maar er is iets mis – de Goden zijn vervloekt en zijn vergeten wie ze zijn! Om erachter te komen wat er is gebeurd, moet Alex over het eiland reizen, de goden vinden en bevriend raken, en hen helpen hun herinneringen te herstellen.

Gisteren heeft Wholesome Games de trailer voor Mythwrecked: Ambrosia Island. Je kunt hem hier bekijken.

“Bij het ontwikkelen van Mythwrecked wilden we ervoor zorgen dat het door iedereen gespeeld en genoten kon worden,” aldus Alex Kanaris-Sotiriou, Creative Director van Polygon Treehouse en Lead Developer van Mythwrecked. “Die mentaliteit, en de combinatie van geweldloze gameplay, toegankelijke besturing en universele thema’s van de game, maakte onze keuze om samen te werken met Whitethorn Games een no-brainer.”

“Net als de rest van de gaming community waren we erg onder de indruk van Polygon Treehouse’s werk aan Röki,” zegt Dr. Matthew White, CEO van Whitethorn Games. “We grepen de kans om met hen samen te werken aan hun tweede game, Mythwrecked: Ambrosia Island, en kunnen niet wachten om er de komende maanden meer van te laten zien.”

Mythwrecked: Ambrosia Island is een niet-lineair verhalend spel, waarbij spelers het verhaal ontdekken door verkenning en conversatie. Uitgerust met het betrouwbare en handig genaamde Ambrosidex-apparaat zal onze onwaarschijnlijke held, Alex, het eiland verkennen op zoek naar de goddelijke bewoners en hun kostbaarste bezittingen. Door klusjes en gunsten te doen, puzzels en uitdagingen te overwinnen om delen van het eiland te herstellen, verloren herinneringen terug te brengen en vragen te stellen over specifieke voorwerpen en plaatsen, worden de herinneringen van de goden opgefrist en hun band met Alex verdiept. Door de juiste opdrachten uit te voeren en de juiste vragen te stellen, ontstaan flashbacks en wordt het verhaal van de vloek van het eiland onthuld. Kan Alex de goden herstellen, de vloek opheffen en een weg naar huis vinden?

De belangrijkste kenmerken van Mythwrecked: Ambrosia Island omvatten:

  • Goden onder ons: Veel goden noemen Ambrosia Island hun thuis; van Ares tot Athena, van Hermes tot Hades. Met de Ambrosidex is het gemakkelijker om ze allemaal op te sporen, hoewel sommige moeilijker te vinden zijn dan andere.
  • Schat in de zandbak: Gebruik het radarsignaal op de Ambrosidex om op jacht te gaan naar verloren goddelijke schatten die overal op het eiland verborgen liggen! Breng ze terug naar hun rechtmatige eigenaars en help hun herinneringen op te halen en meer te weten te komen over het lot van het eiland.
  • Gesprekstovenaar: Verken het eiland, onderzoek nieuwe voorwerpen en locaties, praat met anderen om nieuwe gespreksonderwerpen vrij te spelen. Misschien weten sommige goden iets dat Alex kan helpen op haar avontuur, maar sommige gevoelige onderwerpen zijn misschien verboden totdat je hun vriendschap hebt verdiend.
  • Griekse Legende: Beleef een niet-lineair, emotioneel verhaal over het belang van vriendschap, familie en gemeenschap.

Mythwrecked: Ambrosia Island lanceert in 2023 op PC via Steam.