Inkulinati
https://www.gamefansite.nl/wp-content/uploads/2022/08/INKULINATI_KeyArt_new-845x550.jpg

Met hun turn-based strategiegame Inkulinati, waarin middeleeuwse manuscripten tot leven komen, wonnen Yaza Games en Daedalic Entertainment twee van de meest begeerde gamescom-awards: Best Indie Game en Most Original Game.

In Inkulinati komen spelers mythische beesten, half-mensen en scheten latende ezels tegen, en leiden ze in de strijd op de 2D-boeken- slagvelden van het spel. In gevechten tegen rivaliserende Inkulinati verzamelen ze nieuwe wezens voor hun bestiarium, bedenken ze nieuwe strategie├źn en nemen ze het op tegen middeleeuwse sterren als Dante Alighieri of de vleesgeworden Dood. De eigenzinnige kunststijl, excentrieke humor en historische inspiratie wisten zowel in de Indie Arena-stand als in de B2B-ruimte bezoekers voor zich te winnen, en leverden Yaza Games en Daedalic Entertainment twee awards op die passen bij deze unieke titel.

Inkulinati komt deze winter naar Early Access voor PC (Windows en Mac), en Xbox Game Preview voor Xbox One en Xbox Series X|S. De uiteindelijke volledige release staat gepland voor extra platforms.